Delivering Carpets anywhere around the world less than a week: 989356662295

زا کافه، کانسپت کافه زارا

جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴

فرش، سبکی برای زندگی زا کافه، کانسپت کافه زارا

در مطاب قبلی با عنوان "فرش، سبکی برای زندگی" در وبلاگ فرش حیدریان پیرامون اینکه چگونه میتوان فرش دستباف ایرانی را از منظر یک "کانسپت" به زندگی وارد نمود و چگونه میتوان آن را به "سبکی برای زندگی" تبدیل کرد بریتان گفتیم و به این موضوع اشاره کردیم که روند این موضوع را بهتر از هر نمونه ای در روال کاری طراحانی که فرش برایشان الهام بخش است میتوان مشاهده کرد که نتیجه تلاش آنها هم برای خودشان و هم برای شیفتگان فرش که سبک زندگی آنها چاشنی فرش دارد مطبوع و چشم نواز است، در این پست به معرفی کسب و کاری که نمونه موفقی از این تجارب طراحی است میپردازیم، "زاکافه" کانسپت کافه برند زارا در کویت.


زارا برند بزرگ اسپانیایی در دنیای مد است که امسال وارد پنجاهمین سال فعالیتش شده، این برند با بیش از دو هزار فروشگاه در نود کشور دنیا فعالیت میکند و در طول این سالها هم خود را با رویکردهای دنیا مد همسو کرده و هم خود به جریانهای دنیای مد جهت داده و اینگونه آهنگ رو به رشدش را حفظ کرده است. این برند بخش اصلی محصولاتش را مستقیماً در کارگاههای خودش در اسپانیا و پرتغال تولید میکند و باقی آنها را به کارگاههای شخص ثالث درچند کشور آسیای -با نظارت مستقیم- سفارش میدهد. آنها با مطالعه الگوهای تولید در دیگر صنایع و پیاده سازی آن در صنعت مد و پوشاک و با تکیه بر الگوهای مد سریع، مد تقلیدی و مد مقطعی توانسته اند به برندی پیشرو دردنیای مد و پوشاک تبدیل شوند! ولی همین تمرکز بر این جنبه ها و تاثیرات منفی ای که بر الگوهای خرید مخاطبان و محیط زیست میگذارند در کنار شرایط سخت کاری کارکنان باعث شده بسیاری به زارا و برندهای مشابه آن دیدی منفی داشته باشند (در سالهای اخیر آنها سعی کرده اند با اصلاح روشهای تولید و بهبود شرایط کاری از این انتقادات بکاهند)، البته همین تکیه بر جریانهای مقطعی در مد و تقلید از تازه های دنیای مد، دسترسی سریع و قیمت مناسبتر نسبت به طرحها و محصولات مشابه در صنعت مد باعث شده جمعیت خیلی بیشتری هم نگاه مثبتی به این برند داشته و مشتری وفادار محصولاتش باشند! زارا اگرچه اصلا به روشهای سنتی تبلیغ نمیکند اما با صرف هزینه در تحقیق و توسعه سعی میکند با مطالعه جامعه و توجه به رویکردهای مخاطبان در کنار تامین خواسته های آنها با رفتارهایی آگاهانه و متفاوت تصویر مثبتی هم از برندخود ترسیم نماید، نمونه ای از این رفتارهای آگاهانه که این برند بتازگی به آن اقدام نموده تاسیس کانسپت کافه است.

کافه های زارا که نام تجاری "زاکافه" را برای آنها برگزیده، کافه هایی دیزاین محور هستند و زارا سعی میکند دنیای مد و غذا را با هم درآمیزد، طراحی هر یک از کافه ها با نگاهی عمیق به معماری و طراحی داخلی بومی و توجه ویژه به فرهنگ شهر و کشوری که در آنها هستند انجام شده است، زارا همچنین برای انتخاب منو و طراحی خوردنی ها و نوشیدنی های کافه هایش با آشپزان و قنادان بومی همکاری کرده تا منویی مختص هر یک از شعب را بوجود آورد. این فرم هویتی در واقع کانسپت هر یک از کافه های زاراست و سعی میکند با این نگاه و تجربه دیزاین محور هویت برند خود را که در اصل برندی از دنیای مد است را در قالب تجربه کافه و کافه نشینی در فضاهایی مستقل و همچنین در برخی از فروشگاههایش به مخاطبان ارایه نماید. در میان این شعب یکی از آنها بیش از بقیه برای فرش دوستان اهمیت دارد و جالبتر است، زا کافه کویت، کانسپت کافه زارا که به تازگی در کویت افتتاح شده است!


کانسپتی که زا کافه کویت بر اساس آن شکل گرفته مثل دیگر کافه های زارا، الهام گرفته از محیط، فرهنگ و هنر بومی است. طراحی داخلی این کافه با نگاه به صنایع دستی و توجهی ویژه به فرش دستباف ایرانی انجام شده است، درهای چوبی که یادآور درهای قدیمی ایرانیست، خمره ها و کوزه های بزرگ قدیمی، فرمهای هندسی ساده در جزئیات دکوراسیون که یادآور هندسه تزئینی ایرانیست و بخش مرکزی این کافه که از سقف تا زمین هر آنچه چشم میبیند تماماً با فرش پوشانده شده! حتی دستگاههای قهوه ساز و ویترینها هم با برچسبهای نقوش فرش پوشانده شده اند، علت این تشابهات  و استفاده از این همه المانهای صنایع دستی ایران هم تاثیر فرهنگی ایران و جمعیت ایرانیان ساکن درکویت است، ایرانیانی که سالها در عرصه های مختلف اقتصادی، فرهنگی و هنری این کشور حضور پررنگی دارند و فرهنگ، آداب و علایق خود را در جامعه میزبانشان جاری کرده اند.

منو این کافه هم با نگاه ویژه به خوردنیها و نوشیدنیهای بومی خاورمیانه انتخاب شده اند که باعث میشود مخاطبان بتوانند در فضایی نو و در عین حال آشنا تجربه ای از سنت در قالبی مدرن را داشته باشند. این کافه و فضای آن برای هر کسی -خصوصاً فرش دوستان- تجربه ای متفاوت و به یاد ماندنی را رقم میزند و به خوبی نشان میدهد که فرش به عنوان یک کانسپت از چه پتانسیل گسترده ای برخوردار است.