داستان ما

داستان فرش حیدریان

قصه فرش حیدریان، روایتی است که بیش از 131 سال پیش در شهرکرد، بام ایران، آغاز شد. قصه پیشه‌ای خانوادگی که در سال‌های دور، حوالی 1270 خورشیدی، به دست پرتوان و هنرمند یکی از اعضای خانواده حیدریان به نام مریم خانم آغاز شد. مریم خانم زن جوانی از نخستین نسل‌های خانواده حیدریان بود که شهرت قالی‌های مثال‌زدنی‌اش به شهرهای اطراف رسیده بود و میراثی را برای خانواده حیدریان شکل داد که تا امروز یعنی پنج نسل بعد از او با دقت از آن حفاظت و حراست می‌شود.

قالی‌بافی در خانواده حیدریان از همان ابتدا تا امروز با کیفیتی بی‌نظیر و در کارگاه‌هایی انجام می‌شد که در آن اولویت اصلی احترام به ارزش‌های انسانی و گرامی داشت هنر و میراث این سرزمین بود. در این یک قرن و اندی، همه افراد فعال در این پیشه تمام نیرو و انگیزه خود را بکار گرفتند تا اثری پرمایه از خود به‌جای بگذارند. گویی 130 سال تلاش مداوم و پی‌درپی لازم بود تا امروز بافته‌های خانواده حیدریان به لحاظ کمیت و کیفیت سرآمد زمان خود باشند.

بیش از یک قرن گذشته و حالا، نسل پنجم خانوادۀ حیدریان با نمایندگی و مدیریت آرش حیدریان با دغدغه برگرداندن ارزش هنری قالی ایرانی به آن، فرش حیدریان را به یکی از بزرگ‌ترین نظام‌های کارآفرینی مدرن در عرصه هنر تبدیل کرده که هنرمندان و صنعتگران مختلف در سراسر ایران را در شبکه‌ای پویا به هم مرتبط می‌کند.

مأموریت ما

مانند هر جریان پیوسته دیگری ما نیز خود را موظف و مأمور می‌دانیم تا در این راه پرفراز نشیب نخست حامی و پشتیبان ارزش‌های انسانی و محیط‌زیستمان باشیم و در سایه آن به خلق آثار هنری و حراست از میراث فرهنگی کشورمان بپردازیم.

در این راه برای قدردانی از زحمات همه همکارانمان از هیچ کوشش و همراهی‌ دریغ نمی‌کنیم و بر آنیم تا بهترین خدمات را به مخاطبان همیشه همراهمان ارائه کنیم.

برای این منظور استودیوهای طراحی و کارگاه‌های خلق آثار بسیاری را در سراسر ایران تأسیس کرده‌ایم تا مخاطبان این مجموعه بتوانند بهترین دست‌بافته‌های هر منطقه ایران را در آثار فرش حیدریان پیدا کنند. در حال حاضر دست‌بافته‌های فرش حیدریان، در مناطق مختلف ایران نظیر استان‌های چهارمحال بختیاری، فارس، کردستان، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی و برخی دیگر استان‌ها توسط ماهرترین بافندگان هر منطقه بافته می‌شوند.

از طرفی فرش حیدریان مجموعه‌های متنوع و پرنسخه‌ای از انواع قالی، گلیم، گلیم فرش، گبه، زیلو، نمد و ... را در نظامی نوین و متناسب با سبک زندگی مدرن بازطراحی و خلق می‌کند و در هر مرحله با نظارت دقیق بر مواد و کنش‌ها، سعی بر آن دارد تا آثاری را روانه خانه‌های ایرانی کند که آبروی هنر و خانه ایرانی است.

دست‌بافته‌های فرش حیدریان به لحاظ طرح و نقش، طیف وسیع و متنوعی از آثار مدرن و کلاسیک را به نمایش می‌گذارند. در بافت فرش‌های این مجموعه از مرغوب‌ترین پشم، ابریشم و پنبه‌هایی استفاده می‌شود که با شیوه‌های سنتی رنگرزی قالی ایرانی و مواد طبیعی رنگ می‌شوند.

در حال حاضر فرش حیدریان علاوه بر ارائه مجموعه‌های غنی از قالی‌های آنتیک و انواع دست‌بافته‌های کلاسیک یکی از پیشگامان و تأثیرگذارترین ارائه‌کنندگان فرش‌های مدرن ایرانی است که آثارش علاوه بر ایران در شعب مختلفی در اقصی نقاط جهان در کمترین زمان ممکن به دست مخاطبین می‌رسد.

مأموریت اصلی و دائمی ما در این مجموعه حفاظت و گرامی داشت محیط‌زیستمان است، به همین روی تمام تلاشمان را صرف استفاده از مواد اولیه طبیعی و برگشت‌پذیر به محیط‌زیست می‌کنیم و از سویی با تأکید و تمرکز بر خلق آثار ماندگار بر آنیم تا با تولید کمتر و دوام بیشتر نقش خود را در حمایت از این سرمایه عظیم ایفا کنیم.

رسالت ما

رسالت ما در مجموعه فرش حیدریان آن است که با بهره‌گیری از میراث فرش‌بافی گذشتگان و آمیختن آن با خلاقیت و نیازهای نسل جدید، سعی در ارتقاء هر چه بیشتر سلیقه عمومی و کیفیت طراحی و کاربرد آثار این مجموعه داشته باشیم.

دستاوردهای ما:

بزرگ‌ترین افتخار مجموعه فرش حیدریان از آغاز تا امروز داشتن حمایت و همراهی مخاطبان وفادارمان بوده است. در کنار آن ما فرصت شرکت در برخی مجامع ملی و بین‌المللی مرتبط با فرش دستباف به فرش حیدریان این افتخار را داده که از سوی نهادهای مربوطه موردتقدیر و تحسین قرار گیرد. بدیهی است که این تحسین جز از راه همراهی و تعامل همیشگی با همراهان این مجموعه به دست نمی‌آمد. آنچه در ادامه می‌آید،

بخشی از افتخارات برند فرش حیدریان در سال‌های اخیر است:

  • سال 2009، جایزه بین‌المللی بهترین کارگاه سنتی/ طراحی فرمی، برای فرش سروی در دموتکس آلمان
  • سال 2009، جایزه بین‌المللی بهترین طراحی سنتی عشایری، برای فرش ستاره در دموتکس آلمان
  • سال 2008، جایزه بین‌المللی بهترین کارگاه سنتی/ طراحی فرمی، برای فرش سانا در دموتکس آلمان
  • سال  2008، جایزه بین‌المللی بهترین طراحی سنتی عشایری، برای فرش کتولی در دموتکس آلمان
  • سال 2007، جایزه بین‌المللی بهترین طراحی سنتی عشایری، برای فرش بی بی جون در دموتکس آلمان
  • سال 1396، جایزه ملی بهترین طراحی فرش برای قالی وین در هفتمین جشنواره فرش برتر
  • سال 1394، جایزه ملی بهترین طراحی فرش برای قالی باغی در پنجمین جشنواره فرش برتر
  • و جایزه منتخب بنیاد رشتی زاده